SKV bestaat in 2018 dertig jaar. Om dit jubileum groots te vieren heeft Bogdike op verzoek van SKV een muziekfestival georganiseerd dat gratis toegankelijk is. Op zaterdag 25 augustus wordt op het Museumplein  in  Veendam het SKV Bogdike Tribute Festival gehouden. Van 14.30 tot 0.00 uur treden daar de volgende bands op:

  • Spritz (coverband Herman Brood)
  • Eagles Legacy (coverband Eagles)
  • SOS (coverband ABBA)
  • Mirage (coverband Fleetwood Mac)
  • Gruppo Sportivo

 

Gruppo Sportivo

Gruppo Sportivo is de hoofdact van het SKV Bogdike Tribute Festival. Gruppo Sportivo werd opgericht in 1976. De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back to ’78. Liedjes als Beep Beep LoveHey GirlDisco Really Made It en Tokyo werden klassiekers en zijn nog steeds veel te horen op de radio. Na vijf jaar studio-only band te zijn geweest kwam de band weer bij elkaar in 2018 voor een nieuw album en een tour getiteld Great.

Mirage – Tributeband Fleetwood Mac

Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse band die in 1967 werd opgericht in Londen. De band kende twee relatief succesvolle periodes, die gekenmerkt worden door de verschillende muzikale stijlen: blues en pop.  in de periode tussen 1975 en 1987 een meer pop-georiënteerde weg ingeslagen. In deze periode werd ook het roemruchte album Rumours uitgegeven, dat nog steeds geldt als één van de best verkochte albums wereldwijd aller tijden In Nederland en België is Fleetwood Mac vooral bekend door zijn hits uit deze Amerikaanse periode, als Don’t stop, Go your own way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

De Fleetwood Mac tributeband Mirage bestaat uit vijf uitmuntende muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen.

SOS – Coverband ABBA

ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).[2] Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter leidde tot het uiteenvallen van de formatie. Dit jaar willen de bandleden Bennie, Bjorn, Frida en Agneta voor het eerst weer nieuwe nummers uitbrengen.

SOS is de beste ABBA-coverband van Nederland. Tijdens het SKV Bogdike Tribute Festival brengt SOS de typische ABBA-sound ten gehore op het Museumplein in Veendam.

 

The Eagles Legacy – Tributeband Eagles

Eagles is een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en zou, met een onderbreking van 14 jaar, blijven optreden tot en met 2015. Het album Eagles – Their Greatest Hits 1971-1975 is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten.

De Nederlandse tributeband Eagles Legacy was tot voor kort bekend onder de naam New Gig in Town. Die naam was ontleed aan de hit New Kid in Town, maar de band vond achteraf dat de bandnaam Eagles Legacy beter past bij de show en muziek. The Eagles Legacy streeft ernaar de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk brengen met als doel om de sfeer en de sound van de fameuze WestCoast stijl recreëren.

Spritz (coverband Herman Brood)

Spritz is een Herman Brood tribute band van zanger Everhard Sprik uit Zuidwending. Everhard steekt zijn voorliefde voor Herman Brood & his Wild Romance nooit onder stoelen of banken. In de film Wild Romance krijgt hij als figurant nog een klein rolletje als Duitse zaaleigenaar die Brood aankondigt tijdens een concert in Keulen. Everhard Sprik zet zich regelmatig in voor cultuur in Veendam en uiteraard Zuidwending. Hij is trad eerder dit jaar nog op tijdens het All Time Music Festival in Parkzicht. Everard opent op 25 augustus met zijn tibuteband Spritz het SKV Bogdike Tribute Festival.