Veelgestelde vragen Internet & WiFi

Is er een datalimiet voor het internet?

Nee, je kunt onbeperkt gebruik maken van het internet en onbeperkt up- en downloaden. Er is wel sprake van een Fair Use Policy, zie https://www.skv.nl/fair-use-policy-skv/

Heb ik een vast IP-adres?

Ja, elke aansluiting heeft een vast IP-adres. Echter, bij technisch noodzakelijke aanpassingen door SKV kunnen we niet 100% garanderen dat deze altijd hetzelfde blijft.

Is mijn internetverbinding beveiligd?

SKV houdt de veiligheid van haar netwerk in de gaten en beveiligd dit netwerk voor externe ongewenste toegang.

Voor je eigen veiligheid adviseren wij op ieder apparaat gebruik te maken van een anti-virus-programma. Beveilig je apparaten en WiFi met een sterk wachtwoord.

Welke router wordt er door SKV geleverd?

Voor alle (nieuwe) aansluitingen maakt SKV gebruik van een AVM Fritzbox router.

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze verbinding waarmee je op je pc, laptop, smartphone en tablet kunt internetten zonder een internetkabel te gebruiken. Het internetsignaal komt via de kabel je huis of je bedrijf binnen en het WiFi-modem zorgt er dan voor dat je kunt internetten. Het WiFi-modem zendt een signaal uit. Dat WiFi-signaal gebruik je om draadloos te internetten.

Wat kan ik van mijn WiFi verwachten?

Het fijne van WiFi is dat je overal in huis online kan. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je verbinding minder kan zijn als je verder van je modem af zit. Bijvoorbeeld op zolder. Dichtbij je modem kom je misschien wel op dezelfde snelheid als met een kabel. Ook als veel apparaten tegelijkertijd op de WiFi zitten, merk je dat aan de snelheid.  Ook kan een WiFi signaal beïnvloed worden door externe bronnen. Voorbeelden hiervan zijn: Een babyfoon, alarmsystemen, zonnepanelen, spelcomputers etc.

Hoe kan ik mijn WIFI verbeteren?
Als het bereik van je WiFi niet optimaal is, kan je dit verbeteren door het plaatsen van WiFi Repeaters. Wij adviseren FritzRepeaters, omdat deze optimaal communiceren met de door SKV geleverde Fritzbox router. Daarnaast stel je eenvoudig je eigen mesh-netwerk in.

Met een mesh-WiFi bestaande uit een of meerdere Fritz!Boxen en eventueel Fritz!Repeaters zet je een snel draadloos netwerk op dat overal in huis beschikbaar is. Bekijk hier het filmpje over mesh-WiFi

FritzRepeaters zijn te huur bij SKV. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u liever kopen? FritzRepeaters zijn verkrijgbaar in de lokale winkels.

Kan ik mijn eigen router gebruiken?

Op een reguliere aansluiting is het gebruik van een eigen router mogelijk, mits er geen telefonie wordt afgenomen. Wij kunnen geen garanties of ondersteuning geven op een door je eigen geïnstalleerd router.

Bij het in gebruik nemen van je eigen router, neem dan even contact op met onze helpdesk. Zij zorgen ervoor dat de modem van SKV dan juist wordt ingesteld voor gebruik van je eigen router.

Welke internetsnelheid krijg ik?

Je krijgt de snelheid die bij je abonnement hoort. In ons huidige aanbod is je internetverbinding minimaal 200Mbps download én upload. Onze hoogste snelheid is 1000Mbps download én upload.

Wij garanderen een bekabelde verbinding. Met WiFi internetten is altijd langzamer dan met een internetkabel.

 

Twijfel je over de snelheid, doe dan de speedtest http://netvisit.speedtestcustom.com/

De limiet wordt bepaald door de apparatuur welke er op aangesloten wordt.

Waarom haal ik 1000 Mbit/s downloadsnelheid niet in een speedtest?

Een Gigabit verbinding heeft een theoretische snelheid tot 1000 Mbps. In de praktijk is de maximaal haalbare snelheid via een internetkabel ongeveer 940 Mbps. Dit komt doordat de apparatuur ook een beetje bandbreedte gebruikt bij de doorgave van het signaal.

Voer je met twee bekabelde apparaten tegelijkertijd en speedtest uit? Dan is de maximaal haalbare snelheid opgeteld wel  1000 Mbps