Informatie over uw Internetverbinding en Internetsnelheid via SKV

SKV wil de snelste en meest betrouwbare provider in de gemeente Veendam zijn. Toch kan het gebeuren dat klanten niet de snelheid ervaren die ze volgens hun abonnement mogen verwachten. Hoe komt dat?

De internetsnelheid die je ervaart is afhankelijk van verschillende factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

De aansluiting op het netwerk

SKV levert haar internetdiensten via glasvezel.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de snelheid van het netwerk:

  1. De snelheid van de servers van de gebruikte dienst. Dit kan ook een server zijn die de speedtest doet.
  2. De snelheid van de internetverbinding tussen die servers en het netwerk van SKV.
  3. De snelheid van het kabelnetwerk waarmee je verbinding legt via SKV.
  4. De snelheid van je eigen binnenhuisbekabeling van de modem van SKV naar uw computer toe.
  5. De snelheid van je WiFi-netwerk thuis en de invloed van WiFi-verbindingen in de buurt.
  6. De snelheid van je eigen computer, laptop of tablet.
  7. Het aantal apparaten en gebruikers dat bij je thuis tegelijkertijd van je verbinding gebruik maakt.
  8. Televisiekijken en/of bellen heeft geen invloed op je Internetverbinding  en -snelheden.

Bezetting van het netwerk

SKV levert alle abonnees de volledige internetsnelheid waarvoor een abonnement is afgesloten. Daarmee onderscheidt SKV zich van andere aanbieders op de markt.

Je kunt je Internetverbinding zien als een snelweg: “Bij drukte op de Internetsnelweg neemt de snelheid van het verkeer af. Bij minder verkeer zal de beschikbare snelheid toenemen.”

SKV heeft deze ‘Internetsnelweg’ een dusdanige capaciteit gegeven dat de volledige beschikbare ruimte die SKV heeft ingekocht voor de rechtstreekse verbinding van het kabelnet op het wereldwijde web bij lange na niet gehaald wordt. Dit verbruik wordt continue bewaakt.

Verschil geadverteerde snelheid, geleverde snelheid en ervaren internetsnelheid

Je kunt verschil merken tussen de snelheid waarmee geadverteerd wordt en de snelheid die je thuis krijgt. Veel factoren kunnen hierbij van invloed zijn en leiden tot een lagere internetsnelheid. Daarnaast is de snelheid afhankelijk van je thuisnetwerk.

Hoe zit het met je thuisnetwerk?

Je hebt thuis ook een netwerk. Dit bestaat uit modem, router, bekabeling, computers en andere (rand)apparaten. De wijze waarop je je thuisnetwerk hebt aangesloten, heeft veel invloed op de ervaren snelheid. Hierdoor kan er een verschil ontstaan tussen de geleverde snelheid door de SKV en de snelheid die je ervaart.

Verschillende abonnementen en advies

Alle SKV -internetabonnementen zijn geschikt voor bijna alle internettoepassingen. Maar voor specifiek gebruik, of gebruik door meerdere mensen uit één huishouden adviseert de SKV de volgende snelheden :

Instapsnelheid 200 Mbps download / 200 Mbps upload

Tegelijk surfen met meerdere gezinsleden, gamen inclusief het downloaden van updates, downloaden van middelgrote bestanden, uploaden van foto’s en andere middelgrote bestanden en streaming media in HD-kwaliteit bekijken.

Standaardsnelheid 450 Mbps download / 450 Mbps upload

Met meerdere mensen tegelijk downloaden, het snel downloaden van grote bestanden, uploaden van videomateriaal, snel updates van games binnenhalen, streaming media in 4K-kwaliteit bekijken.

Premiumsnelheid 1000 Mbps downloadsnelheid / 1000 Mbps uploadsnelheid

De snelst mogelijke internetverbinding  in de gemeente Veendam.

Het verschil tussen up- en downloaden

Uploaden is computertaal voor het verzenden van bestanden of andere gegevens van de ene computer naar de andere computer. Het initiatief gaat van de verzendende computer uit.

Downloaden of binnenhalen is het overdragen van computergegevens van de ene computer naar de andere. Het initiatief gaat van de ontvangende computer uit.

Levering diensten

SKV biedt overal in haar verzorgingsgebied dezelfde Internetdiensten. Hierbij wordt geen onderscheid op postcode gemaakt. De afstand tot de wijkcentrale speelt bij SKV geen rol.

Is je internetsnelheid anders dan je verwacht?

Ervaar je een lagere snelheid dan de snelheid die je volgens je abonnement heeft? Kijk dan eerst wat je aan je eigen netwerk kunt verbeteren. Leidt dit niet tot een hogere internetsnelheid? Dan kunt je altijd contact met ons opnemen.

Duidelijk over Internetsnelheden

Een groot aantal internetproviders heeft met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op internetsnelheden. Hiervoor is de gedragscode ‘transparantie internetsnelheden’ vastgesteld. Deze gedragscode is vastgelegd in een document dat door alle providers samen is opgesteld. Deze gedragscode kunt u hier lezen

TNO: Kabelnetwerken zijn toekomstbestendig

SKV beschikt over een breedbandnetwerk dat meer dan geschikt is voor de toekomst. Zo concludeerde TNO in 2010 en 2012 dat de Nederlandse kabelnetwerken zeker kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar bandbreedte. Op het kabelnetwerk van SKV – dat voor 98% bestaat uit glasvezel – zit u dus goed: ook in de komende jaren.