Snel internet via glasvezel

SKV heeft de maximum snelheid van internet voor glasvezelabonnees verhoogd tot 600 Mb download en 600 Mb upload. SKV biedt daarmee veruit de hoogste internetsnelheid in de gemeente Veendam aan tegen uiterst scherpe tarieven.

  • Abonnees met een RTV + Internet pakket betalen 60,75 Euro voor de nieuwe maximum snelheid.
  • Abonnees met een Alles-in-1 Extra pakket betalen 73,25 Euro voor de nieuwe maximum snelheid.

Iedere glasvezel abonnee van SKV kan zijn abonnement upgraden naar de maximumsnelheid van 600 Mb/s. De snelheid wordt alleen behaald als de computer, gameconsole of smart-televisie via een LAN-kabel met het netwerk van SKV is verbonden. Dus niet via WiFi.

SKV gaat de topsnelheid niet aanbieden aan abonnees die nog zijn aangesloten op coax-kabel. Zij moeten nog even geduld hebben. We willen uiterlijk volgend jaar al onze abonnees aangesloten hebben op glasvezel. Dat wil niet zeggen dat coax-abonnees te kort komen. Ook op coax biedt SKV met 200 Mb download en 100 Mb upload al de hoogste snelheid van Veendam aan, blijkt uit een prijs- en snelheidsvergelijking met andere aanbieders.

Echt ultrasnel internet

Sommige providers noemen hun netwerk ‘ultrasnel’ als ze maximaal 100 Mb download en 20 Mb upload aanbieden tegen een prijs van 73,95 per maand. Die aanbieding blijkt de prijsvechter dan niet in heel Veendam waar te kunnen maken, blijkt na de postcodecheck op de site.

“We zijn graag eerlijk over internetsnelheden”, schrijft de provider op zijn site. “Daarom hebben we het hier niet over een maximumsnelheid, bijvoorbeeld ‘tot 50Mb’, maar over de snelheid die we verwachten op jouw adres.”

Een andere grote landelijke aanbieder vergelijkt de snelheid van kabel, adsl en glasvezel met elkaar en komt tot de conclusie: “De meeste glasvezelaanbieders bieden tot 100 Mb. Lokaal leveren een paar glasvezelaanbieders snelheden tot 500 Mb, maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor.”

De hoofdprijs van SKV is dan dus uiterst scherp

Deze gerenomeerde landelijke provider biedt zelf op kabel een maximum download snelheid van 200 Mb en 20 Mb upload aan voor 73,95 Euro per maand.

Bij SKV kost een vergelijkbaar pakket met 200 Mb download en 100 Mb upload 65,95 Euro per maand. Voor slechts 7,50 Euro meer wordt bij SKV op glasvezel de snelheid verhoogd naar 600 Mb en betaalt u dus minder voor veel meer snelheid. En dan hebben we het nog niet over het grote zenderaanbod van SKV voor radio en tv en de mogelijkheid om onbeperkt tv te kijken via meerdere tv-toestellen tegelijk.