Parkstad Sinterklaasnieuws vanaf 12 november t/m 23 november iedere werkdag te zien bij SKV op kanaal 998.

 

Veendam / Wildervank krijgt eigen Sinterklaasnieuws

Sinterklaas komt op zaterdag 17 november met zijn Pieten aan in Zaanstad, en stoomt daarna meteen door naar Veendam, en een week later zet hij voet aan wal in Wildervank.

Al enkele jaren is er bij de vrijwilligers van parkstadveendam.nl de wens om een eigen Sinterklaasnieuws te maken. Dat zoiets niet vanzelf gaat blijkt. Na jaren van alleen maar erover praten gaat er nu, mede dankzij Jan Doddema van Studio 9 een grote wens in vervulling. Veendam / Wildervank krijgt dit jaar haar eigen Parkstad Sinterklaasnieuws.

De filmcrew bestaande uit Willem van der Werf, Gert Jan Kruizinga, Feiko Spieard, Gerard Martens, Henk Robben, Bijka Scholtens en Jan Doddema heeft samen met bekende en minder bekende Veendammers, en met hulp van ondernemers en organisaties, 10 afleveringen opgenomen die binnenkort op werkdagen worden uitgezonden.

De uitzendingen van het Parkstad Sinterklaasnieuws zijn te bekijken van maandag 12 t/m vrijdag 16 november, in aanloop naar de intocht in Veendam op zaterdag 17 november. Parkstadveendam doet tevens live verslag van de intocht want niet iedereen is in de gelegenheid daarbij aanwezig te zijn.

Na de intocht in Veendam gaat het Sinterklaasnieuws op maandag 19 t/m vrijdag 23 november verder met nog 5 afleveringen in aanloop naar de intocht in Wildervank op 24 november, waar parkstadveendam ook live verslag van gaat doen.

Het Parkstad Sinterklaasnieuws is te volgen op de website van parkstadveendam.nl, hun Facebookpagina en YouTube kanaal en het informatiekanaal van de SKV, allen vanaf 10.00 uur. Op RTV1 vanaf 19.00 uur. Maar de afleveringen kunnen altijd op een zelf gekozen moment teruggekeken worden.

Ook zijn de basisscholen en de kinderopvang geïnformeerd over het Sinterklaasnieuws, met de mogelijkheid om klassikaal te kijken.

Geniet mee met de doldwaze avonturen van de Pieten. Want wat doet de brandweer bij een rokende schoorsteen, wat heeft burgemeester Swierstra te vertellen en waarom kriebelt de kin van mevrouw Huppeltjes. In het Sinterklaasnieuws komen Sinterklaas en de Pieten in allerlei avonturen terecht, en de vraag is natuurlijk: loopt het wel goed af??? Lukt het de Pieten ook dit keer weer om alle problemen op te lossen en de intocht vlekkeloos te laten verlopen?