NPO 1 extra komt met speciale programmering in december en pakt de hele maand uit met grote live evenementen, films, cabaret en series uit binnen- en buitenland.

SKV maakt NPO 1 extra daarom zender van de maand december op kanaal 999! NPO 1 extra is bij SKV ook te volgen op kanaal 503.

Cabaretweek (10 t/m 17 dec)
Voorstellingen van grote namen als Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Pieter Derks en Peter Pannekoek vormen de basis van de Cabaretweek, dagelijks om 21.50 uur.

NPO biedt deze week ook een tv-podium aan grote talenten als Yentl en de Boer, Maartje & Kine en Emilio Guzman.

Serious Request: The Lifeline (18 t/m 24 dec)
De dj’s van 3FM lopen in de week voor kerst van Groningen naar Goes om geld in te zamelen voor slachtoffers van mensenhandel.

De complete tocht (bijna 500 kilometer) is dag en nacht rechtstreeks te volgen op NPO 1 extra.

Top 2000 (25 dec t/m 1 jan)
Ook dit jaar doet NPO 1 extra live verslag van de Top 2000 (NPO Radio 2). De kijker is weer van harte welkom in het Top 2000 Café, dat vanaf eerste Kerstdag non-stop geopend is. Het is dé plek om de feestdagen sfeervol te vieren; met de mooiste muziek en enthousiast publiek. De uitzendingen gaan 24 uur per dag door, met een spectaculaire afterparty tot diep in de nieuwjaarsnacht als afsluiter.

Films en series
De vele fans van Poldark kunnen op NPO 1 extra alvast het vijfde seizoen bekijken. Vanaf maandag 9 december is de hitserie dagelijks te zien om 20.50 uur. Verder programmeert de zender dagelijks nieuwe afleveringen van late night-series als The Bay, A Confession, Shetland en Those who kill. Tijdens de vooravond komen Cold Feet en Little Britain voorbij. In het weekend staan Nederlandse familiefilms centraal zoals Briefgeheim, Achtste groepers huilen niet en Lepel.

NPO 1 extra gaat vanzelfsprekend in december ook door met vertrouwde titels: Na Het Nieuws, Hints, Onderweg naar Morgen,

De Slimste Mens en TV Monumenten houden hun vaste plaats in de programmering.