3FM Serious Request zet zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor Stichting ALS Nederland. Van zondag 17 t/m zondag 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman worden deze 20e editie opgesloten in het Glazen Huis. 3FM Serious Request is te volgen via 3FM, 3FM.nl, NPO Luister en te zien op NPO Start en NPO 1 extra op kanaal 81.

De NPO Radio 2 Top 2000 is één van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland, waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst der lijsten wordt elk jaar samengesteld door het publiek. De 25ste Top 2000 is te zien en te horen vanaf eerste kerstdag 00.00 uur tot en met oudejaarsavond. De uitzending vanuit het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum is 24 uur per dag te volgen via NPO Radio 2, nporadio2.nl, NPO 1 extra en ’s nachts op NPO 3. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen De magie van 25x Top 2000, Top 2000 Quiz, Top 2000 – The Untold Stories en Top 2000: De Opening op NPO 3 en Top 2000 a gogo op NPO 1.

In aanloop naar de Top 2000 kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen bij de decemberprogrammering van NPO 2 extra, met deze maand heel veel bijzondere parels op de kunst- en cultuurzender. Van rock tot pop, alternatief tot Nederlandstalig en jazz tot klassiek.

Zo zie je concerten van o.a. Lenny Kravitz, The Doors, Little Steven and the Disciples of Soul, DeWolff, Raymond van het Groenewoud, Doe Maar, Marcus Miller, Snarky Puppy, Gilberto Gil en Baaba Maal. Daarnaast ook beroemde all-star concerten als Concert for George (Harrison) met o.a. Eric Clapton, Ravi Shankar, Jeff Lynne en Paul McCartney en The Human Rights Concert met Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Radiohead, Robert Plant & Jimmy Page, Tracy Chapman, Alanis Morissette en Shania Twain.

Ook zijn er legendarische 2 Meter Sessies te zien van o.a. INXS, JJ Cale, The Scene, De Dijk, Daryl Hall & Average White Band, The Nits, Oleta Adams en Faithlesss. Maar bijvoorbeeld ook een bijzondere uitvoering van Wagner’s Siegfried door het Radio Filharmonisch Orkest, een gospelconcert van het ZO Gospelchoir samen met o.a. Berget Lewis en een hommage aan Ramses Shaffy door o.a. Jenny Arean, Gershwin Bonevacia, Richard Groenendijk, Maarten Heijman, Maartje & Kine, n00b en Flip Noorman.

Verder veel mooie muziekprogramma’s en -documentaires over onder meer De Top 2000, ZZ Top, Nile Rodgers, Sixto Rodriguez, The Analogues, The Vaughan Brothers en Townes van Zandt. En in het dagelijkse programma Op De Planken zie je wat er momenteel zoal te zien is op de Nederlandse podia.

Van 25 dec tot 7 jan is het Filmweek en zie je 24 uur per dag non-stop de mooiste arthouse-films op NPO 2 extra, bestaande uit onder meer keuzefilms van bekende filmliefhebbers en aangevuld met verdiepende programma’s van VPRO Cinema.

NPO 2 extra is hét kanaal voor kunst, cultuur, documentaires, muziek, film, literatuur, theater en dans. Non-stop op tv en online. NPO 2 extra is te vinden op kanaal 82.

NPO 1 & 2 Extra in Algemeen & Extra pakket

De zenders NPO 1 en 2 Extra zitten bij SKV normaal in het Algemeen pakket (€ 6,00 p/maand) en het Extra pakket (€ 8,75 p/maand) op kanaal 81 en 82.

Wil je deze zenders na deze maand blijven ontvangen? Dan kun je je SKV abonnement via de volgende link opwaarderen SKV abonnement hier opwaarderen met het Algemeen of Extra pakket

TV2GO
NPO1 Extra is in TV2GO beschikbaar op kanaal 100, dit is het Eventchannel onder categorie Regionaal. Het is voor ons helaas niet mogelijk NPO2 Extra tijdelijk toe te voegen in het TV2GO aanbod.