De NOS heeft onlangs een nieuw Live App gelanceerd. Deze App is beschikbaar via je smart TV maar ook via de TV2Go settopbox van SKV. Nadat je de App hebt geïnstalleerd heb je de mogelijkheid om gratis livestreams te kijken van onder meer journaals en livesportuitzendingen van de Nederlandse omroep. Ten opzichte van de tv-kanalen zijn in de streams onder meer belangrijke momenten en de programmering gemarkeerd. Zo kan je in NOS Live direct terugspoelen naar een doelpunt in een voetbalwedstrijd.

Ook worden streams vanaf heden verrijkt met redactionele programma-informatie. Bij elk evenement dat zich daarvoor leent wordt er een overzicht met tijden vermeld. Bijvoorbeeld bij een stream van de EK atletiek wordt duidelijk aangegeven wanneer welke onderdelen beginnen en hoe laat de Nederlandse atleten in actie komen. Maar ook tijdens de Olympische Spelen gaat de NOS de kijker beter gidsen in wat er wanneer wordt uitgezonden.

Om de App te installeren in de TV2Go settopbox van SKV klik je op de afstandsbediening op de knop ‘Apps’ en open je de Google Play Store. Daar zoek je op ‘NOS Live’ en kan je de App installeren.