Het einde van het jaar komt in zicht en de evenementen Serious Request en de Top2000 staan wederom op de programmering bij de NPO Themakanalen. Nieuw in de laatste week van dit jaar is de Filmweek.

SKV zet deze themakanalen gratis open voor alle abonnees gedurende deze 3 evenementen.

Serious Request op NPO 3 extra (18-24 dec) op kanaal 505

3FM Serious Request is al 14 jaar lang hét evenement waarin Nederland in de week voor kerst samenkomt om iets goeds te doen voor een ander. In 2018 gaat 3FM Serious Request letterlijk het land in: drie dj-teams (Sander Hoogendoorn & Eva Koreman, Rob Janssen & Jorien Renkema, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen) trekken vanaf drie verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie. Ze gaan 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel kan kiezen’: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

3FM Serious Request: Lifeline wordt gemaakt voor en door het publiek: zij organiseren acties waar de dj-teams tijdens hun tocht voorbij trekken. Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.

TivoliVredenburg dient als HQ. Vanuit Utrecht krijgen de dj’s in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, maar we maken er ook radio. Bij 3FM Serious Request hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld. Daarnaast organiseer 3FM in TivoliVredenburg een festival waar je terecht kunt voor optredens, workshops, lezingen, talks, games, karaoke en nog veel meer.

3FM Serious Request is ook dit jaar weer 24/7 live te volgen op NPO 3 extra!

Top2000 op NPO 1 extra (25-31 dec) op kanaal 503

De Top 2000 van NPO Radio 2 hoort voor veel Nederlanders net zo bij het eindejaarsgevoel als kerst en oudejaarsavond.

In 2017 bereikte ‘de lijst der lijsten’ 11,3 miljoen Nederlanders via radio, social media en tv. Koning Willem-Alexander noemde de Top 2000 vorig jaar zelfs in zijn kersttoespraak.

Via NPO 1 extra kunnen kijkers 24 uur per dag live de unieke sfeer in het Top 2000 Café op de voet volgen.

Een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland verdient volgens ons dan ook bij de distributeurs een prominente plek, bijvoorbeeld door NPO 1 extra in december uit te roepen tot zender van de maand of evenementenzender.

 

Filmweek op NPO 2 extra (25-31 dec) op kanaal 504

NPO2 extra neemt je in de laatste week van 2018 mee naar het filmhuis.

Met 24 uur per dag moderne klassiekers als Slumdog Millionaire, La Grande Bellezza, A Single Man, Ida, Das Leben der Anderen, A Separation, Philomena, La Meglio Gioventù, Control, Drive, 21 Grams, Nebraska en Good Bye, Lenin!

Compleet met aankondigingen, enthousiaste beschouwingen en interviews.

 

NPO Themakanalen in Algemeen & Extra pakket

De zenders NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO 3 extra zitten bij SKV normaal in het Algemeen pakket (€ 6,00 p/maand) en het Extra pakket (€ 9,50 p/maand) op kanaal 503, 504 en 505.

Wil je altijd naar de NPO Themakanalen kijken, dan kun je je SKV abonnement via de volgende link opwaarderen SKV abonnement hier opwaarderen met het Algemeen of Extra pakket