SKV levert sinds de start van EK Voetbal NPO1 in 4K Ultra HD. Bij sommige klanten levert de zender helaas niet het gewenste resultaat op.

De publieke omroep (NPO) belooft de uitzendingen van het EK voetbal in de hogere 4K-kwaliteit verder te verbeteren als dat mogelijk is. “We zitten er continu bovenop”, zegt een woordvoerder na klachten van een deel van de kijkers.

Sinds de start van het EK voetbal kwamen er klachten over de beelden op het speciale tijdelijke 4K-kanaal binnen. De 4K-beelden van de EK-wedstrijden waren bij sommige kijkers te donker of te flets. In sommige gevallen ontbreekt het geluid, wat is op te lossen door de instellingen van uw TV aan te passen.

 

‘Experiment’

Een woordvoerder van de NPO zegt dat de feedback over de 4K-uitzendingen nauwlettend in de gaten wordt gehouden en dat er sinds de start van de 4K-uitzendingen al meerdere aanpassingen zijn gedaan. “Er gaat veel goed en er waren ook wat dingen die beter konden.”

Hij benadrukt dat het bij de 4K-uitzendingen gaat om ‘een experiment’. “We ontvangen ook veel positieve geluiden van tevreden 4K-kijkers. Niet altijd is te achterhalen waarom het beeld bij sommige mensen minder goed uitpakt. Dat kan ook te maken hebben met de instellingen van hun tv. We nodigen iedereen uit om hun ervaringen over de 4K-uitzendingen met ons te delen”, zegt de NPO-woordvoerder.

SKV blijft NPO1 4K uitzenden

Het NPO1 4K kanaal blijft bij SKV te zien op kanaal 101. SKV werkt graag mee aan het experiment van NPO, waardoor de kwaliteit van 4K zenders met de hulp van de kijkers verbeterd kan worden. Geniet als het kan, voor veel kijkers is de beeldkwaliteit namelijk wel uitstekend!