ESPN heeft aangekondigd haar zenderaanbod te veranderen. ESPN was voorheen onderverdeeld in ESPN Eredivisie en ESPN International maar sinds 2 augustus is dit samengevoegd tot ESPN Compleet. Daarnaast is het gehele zenderpakket teruggebracht van 6 naar 4 zenders.

ESPN Compleet biedt elke dag op minimaal vier kanalen het beste op nationaal en internationaal sportgebied. Zo kijk je iedere speelronde naar alle Eredivisiewedstrijden, maar is er ook veel live aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie, het KNVB Bekertoernooi, internationaal voetbal en de grote Amerikaanse sportcompetities. Verder zie je de beste voetbalprogramma’s en word je dagelijks op de hoogte gehouden van het belangrijkste sportnieuws via ESPN Vandaag. Volg jouw favoriete Eredivisieclub via Club TV en kijk de mooiste voetbaldocumentaires van ESPN DOCS.

Hogere bitrate

Voor een nog betere kijkervaring hebben we er voor gekozen om voor deze 4 ESPN-kanalen een hogere beeldkwaliteit door te geven. De bitrate van deze zenders is nu 25 Mbps waardoor de beelden nog scherper en vloeiender zijn en je nog meer kunt genieten van deze kanalen.

 

ESPN Ultra HD

Dit seizoen is ESPN gestart met een extra kanaal met een hogere kwaliteit. Er wordt in principe één Eredivisiewedstrijd op zaterdag en één Eredivisiewedstrijd op zondag op ESPN UHD uitgezonden. Wanneer er op deze zender geen live wedstrijden te zien zijn, worden in de regel beelden geprogrammeerd uit eerdere uitzendingen van ESPN. Ook staat in beeld wat de eerstvolgende live-uitzending op ESPN UHD is.

Anders dan de naam doet vermoeden wordt deze zender niet doorgegeven in een beeldverhouding van 3840 x 2160 pixels die je bij een echte Ultra HD-zender mag verwachten. ESPN heeft er voor gekozen voor het HD-formaat van 1920 x 1080 pixels.

Geen beeld maar wel geluid.

Toch kan het voorkomen dat je bij deze zender wel geluid hoort maar geen beeld hebt.  ESPN gebruikt extra technieken die wel door je TV ondersteund moeten worden om deze zender te kunnen bekijken. Om deze zender te kunnen zien moet je TV de volgende opties ondersteunen:

– h265 videocodec aka HEVC
– High Dynamic Range (HDR)-variant HLG (Hybrid Log Gamma)
– Uitgebreidt kleurenpalet Wide Color Gamut 2020
– 1080p 50 fps

Wil je weten of je TV deze opties ondersteund? Neem dan contact op met je TV-leverancier of fabrikant.

ESPN Compleet is te ontvangen op de kanalen 541 t/m 544 en ESPN Ultra HD kan je zien op kanaal 545.

ESPN Compleet is gratis voor alle abonnees die minimaal TV en Internet van SKV afnemen. Heb je alleen TV van SKV? Dan kost ESPN Compleet € 7,50 per maand.

SKV TV-abonnement hier opwaarderen met het ESPN Compleet pakket

ESPN Ultra HD en de hogere kwaliteit van ESPN Compleet is alleen beschikbaar via het digitale DVB-C/coax signaal van SKV!