SKV heeft de apparatuur voor het digitale televisieplatform nog verder gemoderniseerd. Hierdoor hebben we het aantal zenders met HD-kwaliteit en het aantal kanalen met HbbTV flink kunnen uitbreiden.

HbbTV bij SKV

SKV heeft het aantal tv-kanalen met interactieve Hybrid Broadcast Broadband Televisie (HbbTV), opnieuw uitgebreid.

We geven nu 28 zenders met HbbTV door. In onze zenderlijst kunt je zien welke zenders over HbbTV beschikken.

SKV loopt volgens de SKV geeft volgens website Totaal TV andere kabelbedrijven voorbeeld met HbbTV landelijk voorop met de invoering van interactieve HbbTV. Wij hebben deze techniek die door steeds meer omroepen gratis meegezonden wordt met het tv-signaal een paar jaar geleden al omarmd.

Het aantal zenders dat gebruik maakt van deze interactieve techniek groeit nog steeds. In heel Europa. In Nederland is SKV een van de weinige kabelbedrijven die HbbTV doorgeeft. In de Tweede Kamer zijn er al kamervragen over gesteld. “Wie is de baas over de rode knop op de afstandsbediening?”

Een & Canvas HD

Beide Belgische zenders zijn nu ook in HD-kwaliteit te ontvangen. Een is te ontvangen via kanaal 16 en Canvas via kanaal 17.

Eurosport 1 & 2 HD. Nu ook met MotoGP

Zowel Eurosport 1 als Eurosport 2 zijn nu in HD-kwaliteit te ontvangen. Daarnaast krijgen we het signaal van Eurosport 2 nu via de glasvezelverbinding aangeleverd en kunnen we nu de Nederlandse versie doorgeven. Hierdoor is ook MotoGP via Eurosport 2 te volgen. Eurosport 1 is te ontvangen via kanaal 91 en Eurosport 2 is te ontvangen via kanaal 92 en zit in het PLUS-Extra pakket.

Syfy

Op veler verzoek is de sciencefiction televisiezender SyFy toegevoegd aan het PLUS-Extra pakket. Syfy is te ontvangen via kanaal 69. Meer informatie over deze zender kunt u hier vinden.

Discovery HD en TLC HD

Zowel Discovery HD als TLC HD zijn nu beschikbaar gekomen in het digitale basispakket van SKV. Discovery HD is te ontvangen via kanaal 20 en TLC HD is te ontvangen via kanaal 21.

Mezzo

De zender Mezzo is weer terug van weggeweest en is weer toegevoegd aan het PLUS-Extra pakket. Mezzo is te ontvangen via kanaal 89. Meer informatie over deze zender kunt u hier vinden.

TV538

De muziekzender TV538 is toegevoegd aan het PLUS-Extra pakket. TV538 is te ontvangen via kanaal 139. Meer informatie over deze zender kunt u hier vinden.

MCM Top en RFM TV niet meer bij SKV

De muziekzenders MCM Top en RFM TV kunnen wegens technische redenen niet meer doorgeven worden. Deze zenders zijn niet meer beschikbaar in het PLUS-Extra pakket.