SKV zet definitief in op Ultra HD kwaliteit. De nieuwe zender Festival 4K wordt opgenomen in het digitale basispakket. Daarnaast komt er een vast demonstratiekanaal waarop voortdurend nieuwe Ultra HD zenders worden getest.

SKV begon een maand geleden als eerste provider in Nederland met Ultra HD. Met succes.  De nieuwe Ultra HD tv-zender Festival 4K blijkt een schot in de roos voor abonnees met smarttelevisies die geschikt zijn voor de hoge Ultra HD beeldkwaliteit.

De reacties van kijkers en RTV-zaken in Veendam op de proef met Festival 4K op het demonstratiekanaal zijn zo positief dat SKV na een maand al besloten heeft om de zender definitief op te nemen in het digitale basispakket. Festival 4K is voortaan zichtbaar via kanaal 131.

Daarnaast heeft SKV besloten om een extra 4K demonstratiekanaal te lanceren op kanaal 888. Op dit kanaal wil SKV abonnees die in het bezit zijn van een Ultra HD televisie voortdurend verrassen met demonstraties van nieuwe 4K zenders.

Abonnees die de ultra HD zenders willen zien moeten beschikken over apparatuur die de HEVC/H265 techniek ondersteunt.

SKV wil waar mogelijk voorop lopen bij de introductie van televisietechniek die door tv-zenders worden aangeboden en algemeen toegankelijk is met daarvoor geschikte apparatuur die door consumenten in de winkel kan worden gekocht.

Abonnees van SKV kunnen ook al enkele jaren genieten van HbbTV. Deze nieuwe vorm van interactieve tv wordt gezien als de vervanger van de traditionele teletekst. Abonnees met smarttelevisies die geschikt zijn voor HbbTV kunnen via de rode knop op hun afstandsbediening gratis gebruik maken van Uitzending Gemist en diverse interactieve aanvullingen op tv-programma’s.