De nieuwe tv-zender SBS9 kan bij SKV ontvangen worden via kanaal 23. SBS9 wordt in zowel SD- als in HD-kwaliteit in het basispakket doorgegeven.

SBS9 is een zender met heel veel films en series uit binnen- en buitenland. De programmering kent elke avond een ander thema en biedt dagelijks om 20.30 uur een film.

Op de eerste dag van 2015 begint SBS9 om 12.00 uur met het uitzenden van een filmmarathon. Titels als Seabiscuit, Flash of Genius, Hamlet 2, Fast Track en Runaway Bride luiden het nieuwe jaar in. Diezelfde avond wordt het filmslot afgetrapt met de tv-première van de met een Oscar-genomineerde titel Hereafter, met Matt Damon in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood.

Behalve de beste films van grote Amerikaanse filmstudio’s als Disney, Warner en Universal belooft SBS9 ook topseries te programmeren. Nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse dramaseries als Danni Lowinski in dezelfde week van uitzending bij zusterzender SBS6.

 De avonden van de week zijn bij SBS9 thematisch opgebouwd. Variatie op maandag, Komedie op dinsdag, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Spanning op zaterdag en Romantiek op zondag. Met als belangrijke vaste waarde elke avond een film om half 9 bij SBS9.