Ook in december 2017 zenden NPO 101 TV en NPO Cultura traditiegetrouw Serious Request de Top2000 uit.

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn maken van 18 tot en met 24 december non stop radio vanuit het Glazen Huis, zijn online en op tv te volgen, en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor deze stille ramp.

Deze deelzender van de publieke oproep zendt 24 uur per dag en zeven dagen per week programma’s, reportages en documentaires uit. Van klassieke muziek en historische beeldkunst tot modern ballet en abstracte schilderkunst. Van kerst tot en met oudejaarsdag staat NPO Cultura geheel in het teken van de Top2000. Hiervan wordt live verslag gedaan op NPO Cultura.

Beide zenders zitten standaard in het PLUS-Extra en PLUS-Algemeen pakket maar Serious Request en de Top 2000 zijn de hele maand december voor alle digitale kijkers te zien. Beide evenementen zijn te zien via het Etalagekanaal en zijn te ontvangen via kanaal 999.