Image_003_03

Pebble TV richt zich op kinderen van 2 tot 13 jaar, maar ook ouders en ouderen behoren tot onze doelgroep. Pebble TV is 100% Nederlandstalig, geweldloos en zendt 24 uur per dag uit, zonder reclame! PebbleTv is te ontvangen via digitaal kanaal 32 en is beschikbaar via het PLUS-Extra pakket.

Programma’s Pebble TV

Pebble TV brengt een mix van leuke, leerzame en fantasierijke series voor kinderen vanaf 6 jaar zoals Bamboe Beren, Starstreet, Alfred J. Kwak, Boes, de sprookjes van Hans Christian Andersen in The Fairy Taler, Snorkels, Er was eens… de aarde, Foofur, Moomin, Pocket Dragons, Bassie & Adriaan, De Familie Sanders is Anders en nog vééél meer.

Speciaal voor de allerkleinsten heeft Pebble TV de PebbleBox, met korte, leuke en leerzame programma’s zoals Murkles en Purkles, Boom & Reds, Anton en Little People.

En elke woensdag- en zondagmiddag zendt Pebble TV een jeugdspeelfilm uit in haar wekelijkse Film Matinee, zoals de Leeuw van Oz, Car’s Life 2 en The Wild Stallion en vanaf 8 uur ’s avonds zijn er spannende jeugdseries zoals Mirror Mirror, The Legend of William Tell en Enid Blyton The Secret Series.

Pebble TV website

Pebble TV heeft ook een kindvriendelijke website zonder reclame: www.pebbletv.nl.

Geweldloze fantasierijke televisie voor kinderen

Pebble TV is een onafhankelijke kindertelevisiezender. Pebble TV zendt geen reclame uit en kenmerkt zich door een geweldloze, fantasierijke en een op de Europese traditie van het vertellen van verhalen gebaseerde programmering.

Bij de selectie van programma’s wordt gekeken naar een combinatie van vermaak en het bieden van meerwaarde zoals educatie, originaliteit, stimulering van de fantasie en de aanwezigheid van universele waarden als respect voor elkaar, voor ouderen en minderheden, voor de natuur, het milieu en voor alles wat leeft. Een overvloedig gebruik van onrustige beelden wordt vermeden: Pebble TV vermijdt beelden met een sterke visuele impact maar brengt inhoudelijke programma’s waarbij de beelden illustratief zijn voor het verhaal, terwijl sterke visuele prikkels waar veel kinderen onrustig van worden, worden vermeden.

De filosofie van Pebble TV

Pebble TV gaat uit van het idee van rimpelingen, cirkels die ontstaan nadat je een steentje in het water gooit. De rimpelingen staan voor overdracht van kennis en universele waarden aan toekomstige generaties.