De een is gek op hockey. De ander houdt van paardensport, zwemmen, wielrennen, atletiek, judo, boksen of schermen. Wat is er dan mooier dan tijdens de Olympische Spelen zelf te bepalen naar welke sport je kijkt. Dat kan met HbbTV of speciale apps voor smartphone, tablet of Apple TV.

De NOS brengt tijdens de Olympische Spelen maar liefst zeven internetstreams via internet naar de kijker.

De NPO en de Duitse publieke omroep ARD zenden tijdens de Olympische Spelen online 500 uur live beelden uit van vrijwel alle sporten. Wie in het bezit is van de juiste apparatuur kan zelf regiseur spelen. Dat kan bijvoorbeeld via de interactieve techniek HbbTV.

SKV is pionier van het eerste uur met HbbTV. Abonnees die in het bezit zijn van een voor HbbTV geschikte smarttelevisie kunnen via de rode knop op hun afstandsbediening bij NPO en ARD zelf langs de diverse Olymische streams zappen.

In Nederland blokkeren de meeste aanbieders HbbTV waardoor de HbbTV-dienst van de Nederlandse publieke omroep vrijwel alleen via DVB-T (Digitenne) en satelliet beschikbaar is. Abonnees van SKV hebben daar dus geen probleem mee.

Wie beschikt over een Philips Smart TV kan ook van HbbTV-diensten gebruikmaken. Dit komt omdat Philips via een omweg haar internettelevisies voor HbbTV geschikt maakt.

Wie geen smarttelevisie heeft die geschikt is voor HbbTV kan ook gebruik maken van de app van NOS Sport. De app kan worden gebruikt op iPhone of Android smartphones, op tablets en op Apple TV.