De Nederlandse publieke omroepen, de commerciele zenders van SBS, de Britse BBC-zenders en de Duitse publieke omroepen gaan nog meer investeren in HbbTV. Deze vorm van interactieve internettelevisie wordt gezien als de opvolger van teletekst.

HbbTV is een moderne techniek die extra informatie en interactie toevoegt aan TV-programma’s. HbbTV verbindt TV-programma’s met online content. Zenders met HbbTV verrijken hun programma’s met extra informatie, sportstatistieken, filmpjes of live deelname aan een spelshow. Je start HbbTV met de rode knop op de afstandsbediening.

NPO en SBS hebben de afgelopen jaren succesvol geëxperimenteerd met HbbTV. SKV heeft vanaf het begin van de introductie van HbbTV deze gratis dienst doorgegeven aan de abonnees.

Behalve de Nederlandse zenders geeft SKV standaard ook HbbTV door van alle buitenlandse zenders die deze dienst aanbieden. Daaronder zitten veel Duitse zenders, maar binnenkort ook de BBC. De Britse publieke omroep heeft afgelopen week aangegeven de Europese standaard voor HbbTV ook te gaan toepassen. De BBC gebruikt momenteel nog een eigen systeem.

HbbTV wordt kortom snel volwassen. De Nederlandse kijker zal dat de komende tijd merken. De publieke omroep en SBS willen HbbTV vanaf nu actief onder de aandacht brengen bij de Nederlandse tv-kijker. De omroepen hebben daartoe onder meer de website www.drukoprood.nl ontwikkeld met uitleg over HbbTV. De titel van de website verwijst naar de rode knop op de afstandsbediening. Smart-tv’s die geschikt zijn voor HbbTV.

HbbTV presentatie